LOOP – Gjithçka rreth Sektorit të Energjisë në Kosovë

Seria e dokumentarëve 'LOOP' është e para e llojit të vet në Kosovë, e cila shtjellon temat rreth krijimit të energjisë dhe formave të saj.

Këtë të Premte në ora 19:00, në kanalin zyrtar të Loop SMC dhe në TV Dukagjini, do të shfaqet episodi i dytë i dokuserisë ‘Loop’. Ky episod shtjellon temën rreth Sektorit të Energjisë në Kosovë, diversifikimit të energjisë, metodave të gjenerimit të energjisë, dhe shumë tema të tjera që ndërlidhen me energjinë në Kosovë.

LOOP SMC është një kompani me cilësi në menaxhimin e qëndrueshmërisë, komunikimit strategjik dhe multimedial, me ç’rast fokus e ka konceptin e parimeve të qëndrueshmërisë “Sustainability” (www.loopsmc.com), e cila në bashkëpunim me PR SOLUTION (www.pr-solutions.com), kompani e njohur e marrëdhënieve me publikun dhe marketingut të integruar, vjen me një seri dokumentarësh të shkurtër të quajtur LOOP.

Javën e kaluar është shfaqur episodi i parë i dokuserisë ‘LOOP’ në TV Dukagjini dhe në kanalin zyrtar të Loop SMC  në YouTube; episod e cili ka shtjelluar temat rreth krijimit të energjisë dhe formave të saj.

Seria e dokumentarëve ‘LOOP’ është një ndër më uniket në vend. Kjo dokuseri (seri dokumentaresh) është e para e llojit të vet në Kosovë, ku shpërndarja e të dhënave dhe informacioneve bëhet në një mënyrë të veçantë vizuele.

Energjia solare, ilustrim

Në sezonin e parë të kësaj dokuserie do të trajtohet tema e energjisë, ndërsa shikuesve do t’u prezentohet një përmbledhje prej 5 episodash, dinamika dhe tematika e të cilëve është e ndërlidhur me njëra-tjetrën.

Këto seri dokumentarësh përmbajnë informacione, fakte dhe të dhëna të mbledhura nga hulumtues, ekspertë të energjisë Enfinit Energy (www.enfinit.ch).

Me ndihmën e ekipit profesional të komunikimit, paraqesin mentalitetin krijues dhe kreativ përmes një kompilacioni të sekuencave të përmbledhura me narracion dhe qasjes bashkëkohore të krijimit të  filmave dokumentarë. Intensiteti dhe prezantimi vizual i informacionit dhe të dhënave në këtë dokuseri nuk do ta lënë asnjë shikues indiferent.

Në përgjithësi, në këtë dokuseri do të pasqyrohen shumë të dhëna për energjinë, që shikuesit do të kenë rastin t’i shohin në sezonën e parë – “Gjithçka rreth energjisë” – të cilën ju rekomandojmë ta  ndiqni në kanalin YouTube të Loopsmc /Link: https://cutt.ly/0FytfWe dhe në transmetimin që ka filluar të  shfaqet në TV Dukagjini, që nga 6 Maj 2022.

‘Dokuseritë për Energji’ janë pjesë e projektit #DigDataKosovo, Sfida për të dhëna të hapura, mbështetur nga Fondacioni i Mileniumit i Kosovës (MFK) dhe Korporata e Sfidave të Mileniumit (MCC). Projekti implementohet nga LOOP SMC. www.millenniumkosovo.org

Shija e redaktorit

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e  6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm dhe idetë revolucionare të Warhol ishin padyshim...

“Film n’park”, tradita që i rikthehet Prishtinës

Në zemrën e gjelbërt të kryeqytetit, në mesin e dritave, miqve dhe muzikës, është vendi ku “Film n’park” shënon një rikthim pas kufizimeve nga...

Skender Beck, shqiptari nga Amerika na dërgon tinguj të Rock’n...

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, vendi ku dolën shumë artistë të mëdhenjë si Bob Dylan, Jim Morrison, Jimi Hendrix, dhe shumë të tjerë, nga...

Më të lexuarat

Kroaci: 11 të vdekur nga aksidenti i autobusit

Të paktën 11 persona kanë vdekur si pasojë e një aksidenti të rëndë në autostradën A4 Zagreb-Goriçan, mëngjesin e së shtunës. Sipas informacioneve jozyrtare janë...

Aksidenti tragjik në Podujevë, arrestohet shoferi i autobusit

Është arrestuar shoferi i autobusit në të cilin është aksidentuar një veturë me targa të huaja, ku të vdekur mbetën dy persona dhe u...

SBAShK-u pajtohet, vlerësimi i mësimdhënësve pritet të bëhet nga drejtorët...

Cilësia në arsim mbetet një nga temat më të diskutueshme të çdo qeverie të re, edhe kur ato ndërrohen problemet mbesin të njëjta. Një nga...

Të fundit nga rubrika